Oulaisten Karaokekerho

Oulaisten karaokekerho

Historia

Oulaisten Karaokekerho on perustettu vuonna 1998 ja on tällä hetkellä yksi Suomen vanhimmista toimivista karaokekerhoista. Toiminta on ollut alusta saakka aktiivista ja suurin osa perustajajäsenistä on edelleen mukana toiminnassa. Olemme panostaneet säännöllisiin karaokeharjoituksiin, koulutuksiin, karaoke- ja tanssikeikkoihin, toritapahtumiin sekä toteuttaneet neljä isompaa musiikkikabaree-esitystä juhlavuosien kunniaksi. Karaoken merkeissä on myös matkusteltu porukalla sekä koti- että ulkomailla, mm. Tallinna, Espanja ja Turkki on vuosien varrella koettu yhdessä.
Harjoitustoimintaa varten on satsattu omiin laitteisiin ja laajaan levyvalikoimaan. Laulettavaa löytyy tällä hetkellä n. 2700 suomenkielistä ja n. 150 englanninkielistä kappaletta. Pyrimme myöskin vuosittain pitämään harjoituksia yhdessä orkesterin kanssa.
Vuoden 2014 alussa vuokrasimme käyttöön oman toimitilan ja tämä on tehnyt harrastamisesta entistä helpompaa. Laitteet ovat käyttövalmiina jatkuvasti ja tila kerholaisten käytössä annettujen käyttöaikojen puitteissa päivittäin.
Panostamme edelleen toiminnan kehittämiseen ja jäsenistön toiveet otetaan huomioon kehitystyössä. Yhdessä päätämme, mitä harrastukselta toivomme.
Jäsenmäärä on omien tilojen myötä lähtenyt mukavasti kasvuun, mutta mukaan mahtuu edelleen uusia laulamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan toimintaan. Laulaminen on hauskaa ja yhdessä tekeminen vielä hauskempaa. Tervetuloa positiivisten ihmisten ja innostavan harrastuksen pariin.

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

Vuosi 2013 oli kerhon 15. toimintakausi ja sitä juhlistettiin näyttävästi toukokuussa pidetyllä 15-vuotis juhlakonsertilla. Kevään aikana harjoiteltiin ahkerasti edellisenä syksynä suunniteltua kokonaisuutta ja tämä huipentui toukokuussa järjestettyyn kaksipäiväiseen juhlaesitykseen. Ohjelman ensimmäinen puoliaika ”vanha merimies muistelee” oli kooste kerhon aikaisemmista esityksistä hiukan uusitulla koreografialla ja toinen puoliaika ”rakkauden satu” oli konserttityyppinen yhden parisuhteen rakkaustarina juhlapuvustuksineen. Panostimme tähän esitykseen todella paljon sekä taloudellisesti että tiiviillä harjoittelulla ja kaikki sujui odotusten mukaisesti. Yleisö oli tyytyväinen näkemäänsä ja esiintyjille tämä oli jälleen ikimuistoinen kokemus.
Juhlinnan lisäksi toimikauteen sisältyi normaaleja karaokeharjoituksia, kesäinen toritapahtuma ja erilaisia keikkoja.

Hallitus

Puheenjohtaja: Reijo Pirneskoski
Varapuheenjohtaja: Pirjo Oja
Sihteeri: Merja Krapu
Rahastonhoitaja: Veikko Mäyrä
Muut hallituksen jäsenet: Yngve Hultqvist ja Heli Hillukkala
Hallituksen varajäsenet: Maarit Penttilä ja Paavo Oja

Harjoitukset ja jäsenistö

Karaokeharjoituksia pidettiin kevään aikana 5 kertaa ja syyskaudella 3 kertaa. Kesätapahtuman järjestelyä varten kokoonnuimme toukokuussa kevätkokouksen yhteydessä ja heinäkuun alussa ennen tapahtumaa. Kerholla oli vuonna 2013 varsinaisia maksaneita jäseniä 19kpl ja kannatusjäseniä 8 kpl. Syyskaudella harjoituksissa kävi lisäksi tutustumassa muutamia uusia ihmisiä, joten toiveissa on, että tulevalle toimikaudelle jäsenmäärä hiukan lisääntyisi. Rankan kevään jälkeen pidettiin näiltä osin vähän löysempi vuosi toimintojen suhteen eikä jäsenistön yhteisiä tapahtumia harjoitusten lisäksi toimikaudella järjestetty.

Keikat ja tapahtumat

Kerholla oli 4 maksullista karaokekeikkaa; Yrittäjäjuhlassa, Taukokankaalla, Törmänhovilla ja Vähäkankaan sukujuhlissa. Näiden lisäksi pidimme yleisölle kesätapahtuman yhteydessä ilmaiset toritanssit. Kesätapahtuman ohjelmassa oli jälleen yrittäjien äänimainoskisa, kettinginheittoa ja arvanmyyntiä. Kesätapahtuman tuloilla oli jälleen iso merkitys kerhon talouteen.

Kokoukset ja palaverit

Hallitus kokoontui kevätkaudella 2 kertaa ja syyskaudella 2 kertaa. Näiden lisäksi pidettiin sääntömääräiset vuosi- ja syyskokoukset. Palavereita pidettiin kesätapahtuman tiimoilta toukokuussa ja heinäkuun alussa. Myös juhlakonsertin järjestelyitä ja kokonaisuutta mietittiin kevään aikana eri kokoonpanoilla useampaan otteeseen.

Hankinnat

Kevään juhlakonsertti oli niin iso taloudellinen satsaus, ettei toimikaudella muita hankintoja tehty. Tarvittavat laite- ja levyhankinnat suoritettiin jo edellisen vuoden
lopussa, joten niihin ei ollut tarvetta. Muusikko Pauli Raiviolle maksoimme lisäharjoituksista ja juhlaesityksen säestämisestä itse 550 € sen lisäksi, mitä Jokihelmi-opiston kautta tukea saatiin. Esiintymislaitteita varten teetettiin Kalusteella ja Maalauksella vaunu, joka hinnaltaan vähäisenä kirjattiin tarvikkeeksi.

Tiedottaminen

Tapahtumista ja harjoituksista tiedotettiin säännöllisesti SeutuMajakan järjestöpalstalla, tekstiviesteillä, alkuvuoden jäsenkirjeellä ja sähköpostilla. Juhlakonserttia mainostimme näyttävästi SeutuMajakassa ja ilmoitustauluilla olleilla julisteilla, sääntömääräiset kokoukset ja kesätapahtuma ilmoitettiin erillisillä ilmoituksilla paikallislehdissä.

 

OULAISTEN KARAOKEKERHO RY
Hallitus
FacebookTwitterGoogle+Share